Zwolsch stoofvlees uit de slowcooker

Spannend, dat was het wel, maar het Zwolsche stoofvlees uit de slowcooker zag er wel heel lekker uit. Frietjes erbij en wat sla… Toch maar proberen dan. Het eerste recept dat ik gebruikte was dat van Ashley Willems. (Het recept van Ashley vind je hier.) Ik had al gelezen dat veel mensen begonnen te steigeren van de 2 eetlepels Zwolsche stoofkruiden (van Johnny Boer, je weet wel, van de Librije) dus ik heb er 2 theelepeltjes van gebruikt. Voor ons bleek dat een prachtige hoeveelheid. Het tweede recept dat ik vond was dat van vertruffelijk (en dat recept vind je hier.) Met enige creativiteit kwam ik hier op uit:

  • 1,5 kg riblappen
  • een flinke scheut balsamicoazijn (net als normaal voor draadjesvlees uit de pan)
  • uien, in ringen,  passend bij 1,5, kg vlees (dit doe ik dus echt op gevoel, ik bekijk de hoeveelheid uienringen en denk, ja, dit moet ‘em maar worden)
  • 3 eetl appelstroop
  • 2 bouillonblokken rundvlees extra krachtig
  • 2 theel Zwolsche stoof kruiden
  • 3 theel mosterd
  • 3 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • bloem

Snijd het vlees in hapklare brokken, beetje zout en peper erover en wat bloem. Even aanbraden in een gewone pan zodat ze kleur krijgen, dat is voldoende. Dan vlees in de pot doen. Uien ook even aanbraden, niet te hoog vuur, maar even zachter laten worden. Dan ook huppetee in de pot. Alle overige ingrediënten ook in de pot, even omscheppen en dan 8 uurtjes op low. Na 8 uur deksel eraf, vlees in draadjes trekken. Ik gebruik hiervoor mijn pureestamper, dan is dat klusje zo gepiept. Je kunt nu als dat nodig is het vocht nog binden, in mijn geval was de smeuïgheid precies goed. Ik denk wel dat ik het vlees de volgende keer 10 uut op low geef, wordt het nog iets zachter.

Frituur aan, gauw even wat patat gebakken en daarna heerlijk gegeten!

28693826_10208867164114678_864542053_o.jpg

 

Hoe komt het nu dat we hier gezinsbreed zo positief over waren? Het grootste verschil met voorgaande pogingen is dat ik nu het vlees er niet onbewerkt in heb gedaan. Echt, het eerst even aanbraden geeft niet die uitgekookte smaak en dat doet wonderen.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s