Nudeln nach art des Jägers

Wij gaan nog al eens op vakantie naar Duits-talige landen. En ook als je op vakantie ben moet je af en toe iets eten. ’s Ochtends van die heerlijke verse kaiserbrötchen… het water loopt me in de mond als ik er aan denk. Uitgebreid avondeten maken doe ik dan vreemd genoeg niet zo vaak. Nou ja vreemd genoeg… de plaatselijke keukenuitrusting is ook niet altijd zoals thuis. Niet zo uitgebreid, niet zo handig en zeker niet zo schoon (snijplank met schimmel en een bot aardappelmesje, succes met het snijden van je kipblokjes!). Dus als ik boodschappen doe lachen de voorgesneden kipblokjes en de pakken en potten van uncle Ben’s me toe. Kun je ook altijd lezen, want ome Ben schrijft in zijn goedheid de werkinstructies in vele talen op de verpakking. Maakt niet uit of je in Portugal of Tsjechië of vakantie bent! Maar goed, je kunt ook niet alle dagen rijst met kippeprut eten. Komkommertje erbij voor het groene karakter, dat spreekt voor zich.

In een avontuurlijke bui hebben we een zakje pastasaus van Knorr uit de schappen gepakt (Knorr is bekend, pasta bereiden moet nog wel lukken en gehakt hoef je niet meer te snijden). Het was een zakje fix, klinkt ook al zo goed, voor Hakfleisch Jäger art. Alleen 200 g Hackfleisch toevoegen, dus al met al een heel haalbaar project. En niet om het een of ander, maar tjonge, wat was dat lekker! Een voorraad zakjes mee terug naar huis (serieus!) en de volgende vakanties nieuwe halen.

Toch kwam er in dit prachtige systeem wat zand tussen de radertjes. We gingen een dag te vroeg naar huis, dus het hele voorraad inslaan was compleet mislukt! Wat te doen? In dat soort gevallen leer je je vrienden kennen en ja hoor, Google was en is nog altijd een heel goede vriend. Nudeln nach Art des Jägers vond Google voor mij een goede keus en wie ben ik om tegen Google in te gaan…

Omgerekend naar een 6-persoons portie en Nederlandse producten uit mijn “eigen” winkels kom ik op hier op uit:

  • 400 g mager rundergehakt (600 g volgens recept, maar zie volgende ingrediënt)
  • 2 hamburgers (ai, die was ik al vergeten), vast klein gesneden
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 zakje gerookte spekblokjes of -reepjes
  • 2 winterwortels, in kleine stukjes gesneden, hoewel plakjes denk ik ook prima zou kunnen
  • 2 bakjes kastanjechampignongs (of gewone, wat jij wilt) in plakjes of brokjes, dan zijn ze wat minder herkenbaar voor degene die geen paddenstoelen blieft
  • 1 1/2 blikje tomatenstukjes
  • klein blikje tomatenpuree
  • 200 ml rode wijn, ik had nog een restje Valpollicella Ripasso, dat deed het goed
  • 200 ml water
  • 1 bouillonblok rundvlees extra krachtig
  • 1 theel gerookte paprikapoeder (komt dat ook eens op)

De uitjes even aanbakken, dan het gehakt erbij en rul bakken. Spekjes, wortel en champignons toevoegen en kort meebakken. De tomatenstukjes (en ik vermoed dat ik voor het gemak beide blikken erin heb gegooid, anders blijf je met restjes ziten), de rode wijn, bouillonblok en het water toevoegen. Tomatenpuree erbij en kruiden met de gerookte paprikapoeder, zout en peper. Het geheel 5-10 minuutjes doorkoken en als dat nodig is even binden met bv allesbinder. Je hebt ondertussen natuurlijk ook je pasta al gekookt. Schep pasta op je bord, saus erover en voor de liefhebber ook nog wat Parmezaanse kaas… heerlijk!

26178338_10208481349509554_1813462916_o

 

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s